Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес с нови части за Китай

Мерцедес с нови части за Китай

77
0

След убедителната двойна победа в Австралия, за екипа на Мерцедес в Малайзия последва мъчително събуждане. Победата на Себастиян Фетел и Ферари обаче веднага задейства обратна реакция и в Китай колите на Мерцедес ще се появят с нови елементи.

„Сега вече е ясно, че имаме сериозна конкуренция в борбата за световната титла“, заяви Пади Лоу преди Гран при на Китай. „Поради тази причина ние продължаваме да работим с пълни сили върху подобряване на представянето си. За Шанхай ще подготвим редица нови аеродинамични решения, с които се надяваме на по-добри резултати от тези в Малайзия.

Както след всяко състезание ние анализирахме изцяло уикенда в Малайзия, за да видим къде можем да подобрим колите си. Най-голямата ни слабост от надпреварата там бе работата с гумите в дълги серии от обиколки. За това допринесоха разбира се високите дори за малайзийските стандарти температури. Въпреки това за нас е важно да имаме кола, която да функционира добре при всякакви условия.

Китай е съвсем различно предизвикателство. Температурите там могат драматично да варират година за година. В общия случай обаче те са по-скоро ниски. За разлика от Сепанг тук фокусът ще бъде върху предната ос. Имаме добра смес от завои и дълги прави. Ще бъде интересно, как ще се представят различните коли върху писта с различни характеристики.“

„В Малайзия се случиха неща, върху които трябва да помислим“, обясни от своя страна и спортният директор на Мерцедес, Тото Волф. „Подобни неща не трябва да си позволяваме често. Въпреки че успяхме да заемем две места на подиума, след надпреварата огледахме всяка област, в която можем да постигнем напредък. Нашите противници определено са подобрили представянето си и сега ние трябва да направим същото.

Повтаряме още от Мелбърн, че ни очаква дълга и оспорвана борба за титлите. Затова трябва да използваме всяка отдала ни се възможност. Следващият шанс за нас е Китай. На тази писта в миналото сме се представяли добре. Люис има чудесен баланс там, а Нико е от победителите на това трасе.“