Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мониша Калтенборн: Заубер трябва да започне отново да бележи точки

Мониша Калтенборн: Заубер трябва да започне отново да бележи точки

28
0

След най-слабото представяне в цялата история на отбора във Формула 1 през миналия сезон, с новата кола шефът на отбора Мониша Калтенборн се надява екипът отново да се върне към успехите от миналото. През 2014 г. швейцарският тим за първи път в историята си остана без точки и завърши дори зад тима на Маруся. Именно заради този провал Калтенборн изисква 2015 г. да бъде годината, в която екипът да направи обрат в тенденцията и пилотите на отбора отново да започнат редовно да влизат в точки. Увереност в това вдъхва не само новата кола С34, но и младите и амбициозни нови пилоти Маркус Ериксон и Фелипе Насър.

„Трябва да подобрим представянето си във всеки аспект, за да бъдем в позицията тази година да се борим отново за влизане в точките“, обяви Калтенборн. „Миналата година бе изключително разочарование за нас. Но това е минало, а нашият поглед е насочен напред. Извадили сме си поуките и продължаваме напред с вдигнати глави.

Радвам се на привличането на новите ни пилоти, които трябва да внесат свеж полъх в нашия отбор. Те са млади, изключително талантливи и изключително мотивирани. В пътя си към Формула 1 те направиха впечатление с победите си във Формула BMW и Формула 3, а финалния щрих върху тях постави GP2.

Докато Маркус има вече един сезон опит в Гран при зад гърба си, то за Фелипе това ще е дебютна година. Въпреки това той разполага с опит като трети пилот на Уилямс от миналата година. Сигурна съм, че те ще дадат всичко от себе си, за да се докажат и през този сезон.“