Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще съди Мерцедес заради инженер

Макларън ще съди Мерцедес заради инженер

71
0
завод, Макларън, фабрика
снимка: Макларън

Макларън ще предприеме съдебни действия срещу Мерцедес заради спор за инженер, който бил привлечен от тима от Уокинг, но в крайна сметка решил да не напуска отбора от Бракли.

Шефът на отдела по динамика на автомобила на Мерцедес Люк Сера първоначално се съгласил да смени работното си място. В Макларън смятали, че инженерът има подписан договор, който го обвързва с тях, докато не разбрали, че той всъщност няма да напусне. Според правния отдел в Уокинг от Мерцедес са накарали Сера да наруши контракта.

Спортният директор на екипа от Бракли потвърди единствено, че инженерът остава в тима, но не пожела да коментира казуса. Говорител на Макларън отказа допълнителни разяснения с обяснението, че ситуацията няма да се коментира, докато текат правни процедури.

Люк Сера работи в BMW Заубер от 2006 до 2010 г., след което става част от Мерцедес. Случаят с него напомня на разправията между Макларън и Ред Бул за аеродинамика Дан Фелоус. Той също бе сключил споразумение с отбора от Уокинг, но един ден просто се бе обадил, че няма да работи при тях и ще остане в Милтън Кийнс. Рон Денис и Кристиан Хорнер успяха да се разберат и до съд тогава не се стигна.