Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса и Магнусен с предупреждения заради твърде бавно прибиране в пита

Маса и Магнусен с предупреждения заради твърде бавно прибиране в пита

82
0

Фелипе Маса и Кевин Магнусен получиха официални предупреждения от стюардите на Гран при на Япония заради твърде бавно прибиране в пита.

Времената им се оказали под лимита, постановен от ФИА, чиято цел е пилотите да не се движат прекалено бавно по трасето след бърз тур. Провинението на Магнусен е от края на Q1, а това на Маса – от Q2. Те получиха само предупреждения, тъй като стюардите прецениха, че не са попречили на никого.

Магнусен отпадна от борбата в квалификацията на Сузука още след първия сегмент, а съотборникът му Джолион Палмър се класира 16-ти. Темпото на Рено в съботната свободна тренировка бе значително по-добро и Кевин сподели, че не е ясно откъде идва тази загуба на скорост.

„Може би другите подобряват своето темпо. Трябва да прегледам данните. При тази стартова позиция малко дъжд може да е нещо хубаво!”, допълни датчанинът.

Директорът „Операции на пистата” Алан Перман обясни, че и двамата пилоти на Рено са имали проблеми със сцеплението, въпреки че колите бяха със сравнително добър баланс.

Маса и Валтери Ботас пък се наредиха съответно 12-ти и 11-ти в сесията за разпределение позициите на стартовата решетка. Роб Смедли призна, че това е разочароващо представяне, както и че болидът просто не е бил достатъчно бърз.

„Автомобилите са с настройки, които да пасват на всякакви условия, така че сме подготвени, независимо какво е времето”, допълни той.

Според Маса най-голямата изненада в квалификацията били времената на Хаас: „Те се наредиха пред нас и Форс Индия в Q2. Ние сме 0,1 сек по-бавни от Форс Индия, както бе и в Малайзия, но съм изненадан (от скоростта) на Хаас. Вярно е, че времената ни с нови гуми не бяха особено добри. Утре ще сторим всичко по силите си, за да направим добро състезание.”