Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Поведението на Фетел е недостойно; Лауда: Верстапен трябва да се осъзнае

Марко: Поведението на Фетел е недостойно; Лауда: Верстапен трябва да се осъзнае

54
0

Съветникът на екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че поведението на Себастиан Фетел по време на Гран при на Мексико е било недостойно за четирикратен световен шампион.

Немският пилот на Ферари претърпя инциденти и с двамата състезатели на „биковете”. Първо, Макс Верстапен пресече напряко първи завой и отказа да даде позиция на Фетел. Това вбеси Себастиан, който избухна и наруга рейсдиректора на Формула 1 Чарли Уайтинг по радиото. След това Фетел се сбута с Даниел Рикиардо, заради което бе наказан и загуби подиума си.

„Цялата ситуация е недостойна за четирикратен световен шампион”, заяви Марко. „Изборът му на думи със сигурност не показа класа. Подкрепяме Макс. Решението да го накажат (стюардите добавиха 5 сек към времето на холандеца, докато той се подготвяше да се качи на подиума – б.а.) е неразбираемо. Използват различни стандарти и това не е добре. Никога не съм виждал по-голяма смяна на посоката като движението на Фетел – той избута Рикиардо извън пистата, не му остави никакво място. Зави в него. Анти-Верстапен правилото забранява именно това каране. Има намесена политика, която не разбирам.”

Междувременно Ники Лауда нападна Верстапен заради маневрата му в началото на състезанието, когато Макс бутна Нико Розберг.

„Нико очевидно бе пред Верстапен, който го изхвърли от трасето. Това можеше да коства на Нико шампионата и не е приемливо. Вината бе на Верстапен. Той кара прекалено агресивно. В някакъв момент трябва да го осъзнае”, коментира австриецът.

Лауда допълни, че Макс е бил виновен и при инцидента с Фетел, а наказанието му е било справедливо. Според него Марко трябвало да говори с холандския пилот.

„Ако не кара толкова агресивно, Верстапен ще се развие далеч по-добре. Притежава невероятен талант, но след това върши подобни глупости и не го разбира. Мисли си, че прави всичко правилно, а не е така. Трябва да се успокои. Не знам откъде идва тази арогантност. Загубена кауза. Останалите пилоти само се ядосват все повече и повече”, каза още Лауда.