Начало Moto News Мотокрос: Петима българи ще вземат участие в Гран при на Латвия

Мотокрос: Петима българи ще вземат участие в Гран при на Латвия

64
0

Петима български състезатели ще вземат участие в Гран при на Латвия – 12 кръг от световния шампионат по мотокрос и финал за европейския шампионат в класовете МХ65 и МХ85 сс. Той ще се проведе този уикенд (10-12 юли) на трасето в Кегумс.

В клас МХ2 на световното първенство на стартовата решетка отново ще застане само Майкъл Иванов (Husqvarna), който след успешното представяне в предишния кръг в Удевала се намира на 33-та позиция. С всяко изминало състезание Майки подобрява формата си и в неделя ще се бори за влизане в топ 15. Другата надежда в този клас Петър Петров (Kawasaki) все още не е напълно възстановен от контузията, която получи по време на тренировка в края на миналия месец. Вчера Печето направи първа тренировка с мотора, но от отбора са решили да не рискуват.

Чувствам се по-добре. Сега започнах да карам, но искам да съм готов на 100% за надпреварата в Локет (Белгия) и не искаме с отбора да рискуваме излишно» – заяви Петър Петров днес.

В кръга от европейския шампионат ще участват четирима български състезатели. Това са: Жулиян Георгиев (KTM), Алекс Димитров (KTM) и Виктор Касабов (KTM) в ЕМХ85 и Димитър Грозданов (KTM) в ЕМХ65.