Начало Moto News Маркес: След победата на Сепанг съм свободен да се наслаждавам на уикенда...

Маркес: След победата на Сепанг съм свободен да се наслаждавам на уикенда във Валенсия

38
0

Марк Маркес изравни рекорда на Мик Дуън от 1997 г. за 12 победи в един сезон. Вече двукратният световен шампион в MotoGP има шанс дори да подобри това постижение, ако спечели последния кръг във Валенсия. Успехът на Сепанг обаче е намалил напрежението върху 21-годишния пилот във всеки аспект. Той самият бе категоричен, че в надпреварата в родината си иска да е максимално освободен.

– Не искам никакво напрежение във Валенсия. Желанието ми за там е само да се наслаждавам. Ако бях направил още една катастрофа или лошо състезание, натискът във Валенсия щеше да е огромен. Но след тази победа ще съм свободен. Ще се постарая да направи наистина добро шоу за феновете ми, както и да се радвам на последния състезателен уикенд от сезона – заяви звездата на Хонда.

Маркес обясни, че надпреварата на Сепанг в Малайзия бе невероятно тежък физически тест за пилотите:

– Беше много сложно, особено в началото, тъй като допуснах грешка в първия завой. Спрях твърде късно и отворих прекалено кривата. След това докоснах Хорхе [Лоренсо] и загубих много позиции. Натиснах наистина здраво в първите два тура, доближих пилотите на Ямаха и се постарах да охладя спирачките и гумите. Беше наистина трудно в жегата, но съм щастлив, че се справих, че победих и изравних рекорда на Мик Дуън. Доста време бях без победа – последната преди това състезание бе на Силвърстоун. Но натрупахме огромен опит през втората половина от сезона и имах възможност да поемам повече рискове заради аванса си в шампионата. Определено е хубаво обаче да се справиш така в състезание.