Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер бе най-сериозният ми съперник в F1, заяви Алонсо (видео)

Михаел Шумахер бе най-сериозният ми съперник в F1, заяви Алонсо (видео)

78
0
Михаел Шумахер, Фернандо Алонсо
снимка: Мирко Щанге

Михаел Шумахер е най-сериозният съперник на Фернандо Алонсо, заяви самият испанец.

Двукратният световен шампион разказа в поредица видео клипове за началото на кариерата си, на кого може да разчита най-много, кой е най-силният му съотборник. Сред всичките си противници той посочи носителя на седем корони в Гран при като най-сериозния си съперник:

– В годините, когато започвах да се състезавам в F1, той доминираше – през 2001-ва и продължи така до 2005-та. Беше на друго ниво. С него никога не бе лесно. След това получих възможност да се състезавам с него на равни начала в продължение на две години и той винаги бе в състояние да направи нещо специално, нещо повече от очакваното или може би повече, отколкото позволяваше колата. Затова бе задължително да се внимава с него.

Алонсо определя себе си като боец, тъй като част от характера му е да се бори непрекъснато, през цялото време. Разчита най-много на баща си, който е бил до него през абсолютно цялата му кариера.

На въпрос кой е най-силният му съотборник Фернандо не посочва един пилот, но все пак отбелязва, че сред всички най-силният в квалификации е бил Ярно Трули.