Начало Рали Манфред Щол създаде отбор за световния раликрос шампионат

Манфред Щол създаде отбор за световния раликрос шампионат

80
0

Манфред Щол създаде отбор за световния раликрос шампионат – World RX Тийм Австрия, който ще участва в първенството през 2015 г. Екипът ще е с два автомобила, като Щол ще е единият пилот, а другият ще е Макс Пухер. Двамата ще карат Форд Фиеста RS Суперкар, а управляващ директор ще е Мартин Анай.

Щол е познат от света на ралитата. Първият му досег с раликроса е от миналата година, когато печели австрийското Състезание на шампионите с Фиеста Суперкар-а на Пухер. След това получава покана от шампиона в сериите Петер Солберг да гостува в заключителния за 2014 г. кръг в Аржентина. Щол стигна до полуфиналите.

– Първоначално осигуряването на необходимите средства бе трудно, но съм много доволен, че Щол Рейсинг избра този проект. Сигурен съм, че ще се състезаваме със страхотни автомобили и ще сме в сърцето на битката – заяви пилотът, който през 2000 г. стана шампион в Група N на WRC.

Пухер добави, че „раликрос пилотите са новите гладиатори” и продължи:

– Организаторът на сериите IMG създаде формат, който допада на аудиторията, с битки пилот срещу пилот. Карането е и на чакъл, и на асфалт, много е вълнуващо. Смятам, че това е най-безопасната дисциплина в автомобилния спорт, а струва много по-малко, отколкото да се състезаваш в световния рали шампионат. Това прави сериите перфектни за отбори и спонсори, които освен това получават страхотна възвръщаемост като реклама спрямо направената инвестиция. World RX неминуемо ще се превърне в едно от най-популярните първенства. Гордея се, че Манфред ще ми е съотборник в първия австрийски тим за шампионата.

Първият кръг от тазгодишния календар на World RX е на 24-26 април в Монталегре (Португалия).