Начало WRC News Екипажите на М-Спорт готови за битка в Естония

Екипажите на М-Спорт готови за битка в Естония

147
0
М-Спорт, Есапека Лапи
снимка: М-Спорт

Екипажите на М-Спорт нямаха възможност да тренират сериозно преди възобновяването на световния рали шампионат, но нямат търпение отново да са част от WRC надпревара.

„Страхотно е, че пак ще се състезаваме. Надпреварите толкова ми липсваха, че чак участвах в събитието ни в Грейстоук миналата седмица. Беше забавно, не се изложих съвсем, но не съм от класата на момчетата в тима. Освен това смятам, че всички нямаме търпение да ги гледаме как прелитат през горите“, каза шефът на М-Спорт Ричард Милнър.

„Това рали ще е пример за останалите събития от календара. Трябва да кажа, че организаторите са свършили страхотна работа, за да се проведе надпреварата безопасно.“

„Наясно сме, че не сме в същата позиция като останалите отбори. Не сме се състезавали почти шест месеца, предизвиканата от кризата пандемия ни удари особено силно и се наложи да преоценим голяма част от дейностите си. Нямахме лукса да тестваме, но и трите ни екипажа караха поне малко. Знам, че наистина много искат пак да се състезават.“

Есапека Лапи и Яне Ферм имат известен опит по естонските отсечки, които приличат на тези в родната им Финландия

„Миналата година карах там и отсечките са наистина страхотни“, сподели Лапи.

„В някаква степен приличат на тези във Финландия. На места са дори по-бързи, така че ще караме на пълна газ. Основната ни цел ще е да се насладим на състезанието и да влезем в ритъм.“

Теему Сунинен наскоро се премести да живее в Естония, така че предстоящото рали ще е домашно за него

„Покарах на симулатор по време на изолацията, но определено съм готов да седна зад волана на истинска кола! Малко потренирахме – важно бе да си върнем скоростта, тъй като предстоящите ни отсечки са страшно бързи“, каза той.


Гас Грийнсмит и Елиът Едмъндсън ще карат в Естония за първи път. За тях сезон 2020 е най-вече, за да се учат, така че младите британци това възнамеряват и да сторят.

„Чух, че отсечките са невероятни. Ще се фокусирам върху собственото си рали – ще се уча и ще подобрявам времената си в течение на уикенда“, обясни Грийнсмит.