Начало Рали M-Спорт оттегли участието на Фурмо в Нова Зеландия

M-Спорт оттегли участието на Фурмо в Нова Зеландия

278
0
Адриен Фурмо, М-Спорт Форд
Адриен Фурмо, снимка М-Спорт Форд

M-Спорт оттегли заявката за участие на Адриен Фурмо в предстоящото рали Нова Зеландия. Французинът ще пропусне втора поредна надпревара от сезон 2022 в WRC, но ще се върне в предпоследния кръг в Испания.

М-Спорт планираше да пусне четири автомобила Форд Пума Rally1 за дългоочакваното завръщане на Нова Зеландия в световния рали шампионат. Фурмо трябваше да се присъедини към редовните пилоти на британския отбор Крейг Брийн и Гас Грийнсмит, както и към частника Лоренцо Бертели. Италианецът който се завръща в WRC. Италианецът трябваше да се включи в рали Швеция, но се отказа заради застъпване с други ангажименти.

Вчера М-Спорт Форд потвърди, че отново ще изтегли Фурмо и неговия навигатор Александър Кориа. Според отбора, решението е било взето заедно с френския състезател.

„След като преоцени целите на Адриен Фурмо за сезон 2022, М-Спорт оттегли заявката му за рали Нова Зеландия“, се казва в официално изявление на отбора.

„М-Спорт Форд остава напълно ангажиран с Адриен, който участва във вземането на това решение. Отборът може да потвърди, че той ще се завърне в отбора в Испания и отново ще бъде зад волана на Форд Пума Hybrid Rally1.“

M-Спорт оттегли участието на Фурмо в рали Акрополис по-рано този месец. Причината за това невъзможността на механиците на тима да поправят автомобила на 27 годишния състезател, който катастрофира тежко в предпоследния етап на Рали Ипр.

За разлика от състезанието в Гърция, пилотите на М-Спорт няма да опознават трасето до началото събитието в Нова Зеландия.

За момента Фурмо заема незавидната 18-та позиция във временното подреждане в WRC. Французинът има пет отпадания от началото на сезона и взе точки в само три старта. Най-доброто му класиране бе седмо място в рали Естония.

Изтеглянето на французина означава, че само 10 автомобила от клас Rally1 ще се състезават в Нова Зеландия. Освен трите коли на М-Спорт, Тойота ще участва с четири автомобила, а Ожие ще заеме мястото на Лапи до края на сезон 2022. В същото Хюндай отново ще разчита на От Танак, Тиери Нювил и Оливър Солберг.