Начало Moto News Маркес: Темпото ми е добро, но това на Дани и Валентино също...

Маркес: Темпото ми е добро, но това на Дани и Валентино също не е за подценяване

54
0
Марк Маркес

Девети полпозишън в 11 квалификации и класиране на първа редица за 23 старта е поредното постижение на Марк Маркес през 2014 г.

Световният шампион за 2013 г. спечели и десетте надпревари досега, а утре ще се бори за 11-та победа. Досега никой не е печелил първите 11 състезания в 500 куб. см/MotoGP сезон.

– Щастлив съм, че взех полпозишъна днес. [Андреа] Яноне бе зад мен, така че единственото решение бе да натисна, защото трябваше да направя наистина бърз тур. Взехме първа позиция за утрешното състезание, а основните ни съперници ще стартират от втора редица – обясни Маркес, споменавайки изрично съотборника си Дани Педроса като противник, въпреки че до него ще се наредят две Ducati-та. – Ще видим Валентино в какво състояние е. Дано успее да кара, защото и той бе силен през уикенда досега. Надявам се и Хорхе [Лоренсо] да се бори. Състезателното ми темпо е добро, но това на Дани и Валентино също не е за подценяване. Единственото неизвестно е Хорхе, тъй като направи наистина силна трета тренировка, но в четвъртата може би пробва някакви различни настройки и не бе толкова напред.

Марк допълни, че времето ще е фактор в утрешната надпревара. Той очаква трудна битка, особено като се има предвид, че осем пилоти се събраха днес в три десети от секундата.

Педроса определи деня като позитивен и добави, че е успял да изпробва гумите на суха писта.

– Сега може да се каже, че сме наясно в коя посока трябва да вървим за състезанието. Жалко, че не можахме да вземем място на първа редица. Не бе леко, тъй като времената бяха невероятно близки. Надявам се на добър старт утре и на силно състезание – каза още Дани.