Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо: Трудно е да се направи сравнение между Мерцедес и Рено

Малдонадо: Трудно е да се направи сравнение между Мерцедес и Рено

34
0

В понеделник за Лотус на Херес започна една нова ера. След 14 години съвместна работа с Рено, екипът от Енстън реши да смени своя доставчик на двигатели. Така през 2015 г. колите на Лотус ще са със задвижваща система на Мерцедес. Пастор Малдонадо бе първият пилот на отбора, който имаше възможност да събере впечатления от новата комбинация. Въпреки това той не бе особено склонен да сравнява двете задвижващи системи след първите обиколки с Е23.

„Трудно е да се сравнят двете задвижващи системи“, призна венецуелецът. „Не сме се концентрирали върху времената в първия ден. Целта ни бе да караме колкото се може повече. Опитваме се да отстраним някои първоначални проблеми и да съберем данни. В момента не е правилният момент, да се съсредоточим върху представянето на задвижващите системи.

Но разбира се, двете системи са много различни и функционират по абсолютно различен начин. Ние сме доволни и работихме заедно с Мерцедес усилено в симулатора. Много сме доволни техния начин на работа. Начинът на работа на тяхната система е чудесен, но разбира се не всичко зависи от нея. Все още е много трудно да кажем нещо по-точно.

При тези тестове ще е най-важно да направим колкото се може повече километри, за да разберем дали нашата кола работи добре с новата система. Имаме много нови части в колата и трябва да изпитаме всички тях.“

Дали новата комбинация ще се окаже успешна предстои да видим през този сезон, но все пак задвижващата система на Мерцедес бе крачка пред съперниците си през миналата година.