Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън обяви, че ще проведе медийно събитие в Уокинг утре

Макларън обяви, че ще проведе медийно събитие в Уокинг утре

37
0
Дженсън Бътън,Кевин Магнусен

Макларън обяви, че ще проведе медийно събитие в базата си в Уокинг утре. В съобщението не се уточнява дали става дума за обявяване на пилотите, дали е свързано с Хонда или нов спонсор на отбора.

Преобладаващото очакване е, че тимът най-после ще обяви състезателите си за 2015 г. След месеци слухове и догадки то е толкова силно, че иначе незабележителното съобщение се превърна в новина в общността на Формула 1. Отборът обяви, че ще проведе пресконференция в Макларън Технолъджи Сентър сутринта, без допълнителни детайли. По принцип това не би предизвикало кой знае какъв интерес, но Макларън са единственият отбор, който не е потвърдил пилотите си за догодина.

Завръщането на Фернандо Алонсо в Уокинг се приема като факт от месеци. Основният въпрос е кой ще е съотборник на испанеца – Дженсън Бътън или Кевин Магнусен. Среща на борда на директорите преди седмица не стигна до решение. Впоследствие рейсинг директорът Ерик Булие заяви, че няма проблеми – просто се търси най-добрия възможен вариант с оглед дългосрочното бъдеще на тима.

В същото време обаче не бива да се пренебрегва възможността събитието да е свързано с нов спонсор. Макларън бе без основен партньор през 2014 г. и според различни информации това бе един от основните проблеми на изпълнителния директор на Макларън Груп Рон Денис с акционерите. Англичанинът оглави отново компанията в началото на 2014 г., но не успя да намери нов главен спонсор.