Начало Други Мартин Уитмарш ще работи с Ейнсли и Нюи в екипа за America’s...

Мартин Уитмарш ще работи с Ейнсли и Нюи в екипа за America’s Cup

39
0
Мартин Уитмарш

Мартин Уитмарш ще работи с Бен Ейнсли и Ейдриан Нюи в екипа на английския ветроходец за 35-ото издание на America’s Cup – Бен Ейнсли Рейсинг (БАР).

Бившият шеф на Макларън във Формула 1 е назначен за главен изпълнителен директор на проекта. Привличането на Нюи стана публично достояние в началото на декември 2014 г., когато бе оповестено споразумение между БАР и Ред Бул Технолъджи за техническо сътрудничество.

Уитмарш загуби поста си в тима от Уокинг след връщането на Рон Денис начело на британската компания. Официално напускането му бе обявено чак през август 2014-та, но той буквално изчезна от Макларън още в началото на годината.

Като CEO на БАР Уитмарш ще отговаря директно пред Бен Ейнсли за развитието на проекта. „След 25 години в Макларън е страхотно да открия нещо, в което да използвам енергията и опита си – това е наистина вълнуващо спортно и технологично предизвикателство. Макларън се превърна в компания, работеща в множество различни бизнес сфери. Надявам се опитът ми да помогне на БАР в амбициите на екипа да изгради добър бизнес модел и за постигане на очевидната цел – да се спечели America’s Cup, за да върнем купата в британски води”, коментира Уитмарш.

Той ще се присъедини към БАР през април, когато трябва да приключи и преместването на екипа в новата му база в Портсмут.

Ейнсли каза от своя страна, че е доволен от присъединяването на Мартин: „Той идва с препоръките на множество авторитетни фигури от автомобилния спорт и вече има добри връзки с някои от ключовите ни партньори, особено с шефа на Ред Бул Адвансд Технолъджис Ейдриан Нюи.”