Начало Рали Малкълм Уилсън: Форд Фиеста WRC 2017 е една от най-забележителните коли, които...

Малкълм Уилсън: Форд Фиеста WRC 2017 е една от най-забележителните коли, които сме правили

48
0

Управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви, че новият автомобил на тима за сезон 2017 г. – Форд Фиеста WRC – е един от най-забележителните, създавани от тима му.

„В началото на една нова ера в световния рали шампионат в отбора ни се усеща вълнение. И с право, тъй като вярвам, че сме създали нещо наистина специално – новия Форд Фиеста WRC. Аз лично карах колата и мога честно да заявя, че е една от най-забележителните коли, които сме правили. Тя е вълнуваща за управление, звукът й е фантастичен и изглежда абсолютно сензационно.”

„Всички отбори започват от една и съща отправна точка. Уверен съм, че сме създали автомобил, който е способен да се бори и да печели на най-високо ниво. Повече от 95% от модела бяха напълно преконструирани. Екипът ни получаваше всичко, за да създаде възможно най-добрата кола. Не пестихме средства и ще започнем сезон 2017 година с една основна цел: да се върнем на най-високото стъпало на подиума.”

Именно на този автомобил Уилсън разчита да привлече в тима си четирикратния световен шампион Себастиен Ожие. Французинът има сериозни условия, за да сключи нов договор, след като остана без отбор заради внезапното оттегляне на Фолксваген от WRC. Той се прибра в Европа веднага след финалния кръг за 2016 г. в Австралия, за да проведе тестове с Тойота и М-Спорт. Бившият му съекипник Яри-Мати Латвала обясни преди броени дни, че отборите (с някои изключения като Ситроен) са готови да предоставят на Себастиен автомобилите за изпитания, тъй като много искат да го привлекат.

Ожие обаче не хареса новия Ярис WRC, докато според наблюдатели тестът с Форд Фиеста WRC на М-Спорт е преминал повече от добре. Себастиен направил някои промени по окачването и в определен момент пробите изглеждали като нормална тренировка за настройване на автомобила.

Ожие сподели, че все още не е наясно с бъдещето си, но ентусиазмът на Малкълм Уилсън е в полза на М-Спорт.

„Малкълм много ясно постанови, че приоритетът му е да работи с нас. Това работи в негова полза”, обясни Себастиен.