Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън потвърди, че Вандоорн ще кара за тима през 2018 г.

Макларън потвърди, че Вандоорн ще кара за тима през 2018 г.

50
0

Тимът на Макларън съобщи официално, че Щофел Вандоорн ще кара за отбора във Формула 1 и през 2018 г. Екипът от Уокинг има договор както с белгиеца, така и с Дженсън Бътън, но връщане на световния шампион за 2009 г. в Гран при по принцип бе смятано за много малко вероятно.

„Радвам се, че отборът оповести новината, че ще продължа да работя в Уокинг и догодина”, коментира Вандоорн. „Така ще мога през втората половина на настоящия сезон да се съсредоточа върху работата си, а тя се състои в това да извлека максимума от автомобила си, инженерите и всичко и всичко около мен.”

„Вече научих страшно много неща през първия си сезон в Гран при – от инженерите, механиците ми, от Ерик [Булие], Зак [Браун] и Джонатан [Нийл], както и от Фернандо [Алонсо], който е брилянтен пилот и отличен съотборник.”

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие заяви, че предварителният план бе Вандоорн да се състезава за тима дългосрочно.

„Това не се е променило и се радвам да потвърдим, че Щофел ще продължи да е с нас. Като всички новаци той трябваше да научи много през първата половина на дебютния си сезон, но ние имаме огромна вяра в него. Той става все по-силен. Съотборникът му е труден противник, защото несъмнено е най-добрият пилот в спорта понастоящем. Но талантът на Щофел и невероятната му амбиция ни дават увереност, че той ще постигне големи успехи с нас в бъдеще”, допълни Булие.

Изпълнителният директор на Макларън Технолъджи Груп Зак Браун каза от своя страна, че също смята Вандоорн за страхотен талант. Той отказа да посочи за колко години е договорът на белгиеца.