Начало Други Маршавелов, Влъчков и Ерменков най-бързи в квалификацията в Стара Загора

Маршавелов, Влъчков и Ерменков най-бързи в квалификацията в Стара Загора

40
0

Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 ще стартира от първа позиция във висшата серия „Макси“ на писта Стара Загора, 4-и кръг от националния шампионат на затворен маршрут. Пилотът на КА2 Рейсинг Тим беше най-бърз и в двете квалификации във висшата серия Макси днес при слънчево и горещо време.

Във втората Косьо записа време от 1:19.914 мин. Така той изпревари с 1.406 сек Пламен Камбуров от екипа на Вромос с Мицубиши Лансър Ево 9. Трети остана Румен Дунев Мицубиши Лансър Ево 9, като изоставането му бе 3.275 сек. Или Царски със същия автомобил се нареди едва 4-и, на 5.6 сек от водача. „Добра квалификация за нас. Доволни сме от постигнатите времена. Утре няма да гоним нови рекордни постижения, а ще гледаме да завършим успешно състезанията“, коментира пловдивският пилот

В серия „Туринг“ от първа позиция ще потегли Иван Влъчков с Хонда Сивик от КА2 Рейсинг Тим. Тийнейджърът постигна 1:32.244 мин, въпреки че имаше проблеми със смяната на скоростите, и изпревари с 0.306 сек след оспорвана битка ветерана Стоян Апостолов също с Хонда Сивик от Елена Тим. Трети се нареди Стефан Панчугов със същата Хонда. Завърналият се на пистата след 2-годишно отсъствие и организатор на надпреварата Илия Бояджиев от АСК Стара Загора с ВАЗ 2105 остана 4-и.

В клас „Спорт” най-бърз бе Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо, следван от Симеон Симеонов с Хонда Сивик и Искрен Веселинов също с Хонда Сивик. В тази серия имаше сериозен инцидент, като още в първите минути на първата квалификация Николай Петков с Пежо 106 удари бордюра и прелетя над Динко Монев, преди да се стовари на трасето върху предницата и тавана на колата си. Катастрофа претърпя и Петър Обретенов на излизането от Детелината, удряйки се в мантинелата.