Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс Верстапен преговаря с Ред Бул и Мерцедес за младежките им програми

Макс Верстапен преговаря с Ред Бул и Мерцедес за младежките им програми

158
0
Гийдо Ван дер Гарде,Йос Верстапен,Макс Верстапен

Макс Верстапен – син на бившия пилот от Формула 1 Йос Верстапен – преговаря с Ред Бул и Мерцедес за участие в младежките им програми.

16-годишният холандски пилот кара в европейската Формула 3. Той е втори в класирането в момента, като настоящият сезон е дебютен за него в сериите.

Твърди се, че имал предложения и от двата отбора да се присъедини към програмите им за млади таланти. Мениджърът на Макс Раймонд Фермюлен водел разговори със спортния директор на Мерцедес Тото Волф още от миналата зима. Заедно с бащата на пилота Йос пък се срещнали с Хелмут Марко по време на F3 кръга на австрийската писта Ред Бул Ринг. Бившият F1 състезател заяви пред Аутоспорт, че имало сериозно напрежение, но Макс трябва да се концентрира върху Формула 3.

В момента наистина не знам кое е правилното решение. Но съм доволен, че сме в тази ситуация – Макс впечатли много хора – допълни той. – Знам, че Тревър [Карлин] говори с Хелмут за Макс от началото на годината. А възможност се появява веднъж. Смятам, че за Макс ще е добре да се гмурне в дълбокото и да го пуснем да изплува сам – той учи бързо. Важното е, че се развива много добре и се адаптира забележително към проблемите, които се случват тази година. Зрял е, изпреварва чудесно, контролира темпото. Не искам да играем игрички, особено като се има колко малък е светът и поради това знам, че Ред Бул и Мерцедес дори обсъждат нещата помежду си! Важното е кой е най-добрият вариант за Макс.