Начало Други Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Карастоянов ще стартират първи на писта Хасково

Маршавелов, Влъчков, Веселинов и Карастоянов ще стартират първи на писта Хасково

209
0

Константин Маршавелов, Иван Влъчков, Искрен Веселинов и Кольо Карастоянов ще стартират първи съответно в класовете Макси, Туринг, Спорт и Енеос във втория кръг от шампионата на Затворен маршрут – писта Хасково. Заради малкия брой участници в Макси – 4, пилотите в нея караха заедно с тези в Туринг.

Маршавелов със своето Мицубиши Лансър Ево 10 постигна най-добри времена и в двете квалификации днес, като във втората свали до 1:39.526 мин. Той беше улеснен и от техническите проблеми на Пламен Камбуров от екипа на Автотран Рейсинг Тийм, който счупи скоростна кутия още във втората си бърза обиколка. Така той ще потегли 4-и последен в серията си.

„Организаторите обединиха сериите Макси и Туринг, каза Камбуров, който се състезава с Мицубиши Лансър Ево 9. – При това положение задължително трябваше да дам добро време, защото другите автомобили са доста по-слаби и в надпреварата се получава застигане, при което е възможно да се стигне до нежелана ситуация.

Отделни пилоти не очакват по-бързи състезатели да ги настигнат. Затова дадох газ в първата и втората обиколка и счупих трансмисията. Така се получава, когато гумите не са загрели, както и останалите компоненти. Но аз нямах друг избор, тъй като в противен случай времето ми нямаше да е конкурентно и реално.“

Камбуров обясни още, че не е бил сигурен дали ще участва в надпреварата заради малкия брой заявки в серията. Все пак той е решил да кара, като ще се опита да защити титлите си от 2015 и 2016 г. Миналия сезон шампион беше Маршавелов. Втори в Хасково ще потегли Румен Киров, а 3-и Красен Василев.

В серия Туринг най-бърз беше шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик от екипа на Дамасцена Алба. Той бе първи и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна най-доброто си време от 1:45.839 мин.

Втори на старта ще бъде Давид Будев с Хонда Сивик от екипа на Влъчков Ресйинг. Трети се нареди Косьо Йорданов с Хонда Сивик също от Влъчков Рейсинг, който за първи път кара с такава машина.  „Беше трудно, тъй като карахме заедно с колите в Макси, заяви Иван след края на деня. – Трябваше да се внимава повече с по-бързите автомобили.”

В серия Спорт Искрен Веселинов с Хонда Сивик постигна 1:52.487 мин във втората сесия, което се оказа достатъчно за полпозишъна. На 1 сек зад него остана Симеон Симеонов със същия автомобил, който бе най-бърз в първата квалификация. Трети ще потегли Деян Куманов също с Хонда Сивик.

В Купа Енеос, където всички пилоти се състезават с Ауди А4, Карастоянов доминираше и в двете сесии. Във втората той постигна най-доброто си време от 1:56.372 мин и изпревари с 1.6 сек Венцислав Станев. Трети на стартовата решетка ще застане Антоний Тонев, а Христо Чаков и Ташо Ташев ще са съответно на 4-а и 5-а позиция на грида.