Начало Moto News Малък инцидент със звездите на WSBK

Малък инцидент със звездите на WSBK

80
0

Последният кръг от WSBK започна с традиционното медийно представяне на звездите. Том Сайкс, Силвен Гинтоли, Джонатан Риа, Давиде Джулиано, Алекс Лоус, Силвен Браие, Клаудио Корти , Арон Йеитс  и шампиона в WSS Михаел ван дер Марк и носителя на титлата на титлата на Катар Олекс Кудлин се разходиха с типичното корабче Dhow из залива Корниш в Доха. След това те отидоха за да си направят снимки пред Музея на исляма.  

Разходката започна със това, че Клаудио Корти се опита да хвърли един от претендентите за титлата – Гинтоли, зад борда, с което щеше да направи уикенда Сайкс малко по-лесен. Всички бяха зазяпани  в това изпълнение и никой не разбра че корабчето се е приближило до плитчина в средата на залива Корниш. Носът на лодката заора в пясъка и всички загубиха равновесие по палубата.

Претендентите за титлата Сайкс и Гинтоли претърпяха лек сблъсък с телата помежду си на десния борд. Скоро всички се развеселиха, когато бреговата охрана им се притече на помощ. Тази вечер са първите свободни тренировки на пистата Лосаил. Гинтоли изостава на 12 т. от Сайкс в битката за титлата и затова състезанието в неделя е много важно и за двамата.  А първи път пилотите ще карат на осветление от 2009 г. насам, когато надпреварата пак бе на Лосаил.