Начало Автомобили Mégane R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд на Нюрбургринг (видео)

Mégane R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд на Нюрбургринг (видео)

81
0

Най-спортният вариант в моделната гама на Renault Mégane – R.S. Trophy – добави трети рекорд за най-бърза обиколка на легендарната писта Нюрбургринг към впечатляващия си списък от постижения.

Турът бе осъществен с изцяло новата лимитирана серия на модела: Mégane R.S. 275 Trophy-R. Той записа 1 обиколка за 7:54.36 минути.

ДвуместниятMégane R.S. 275 Trophy-R произлиза от наскоро представения Mégane R.S. 275 Trophy. Ексклузивната Renault Sport лимитирана версия се възползва от ултраспортни характеристики, наследени от спортните активности на марката. Теглото на модела е намалено с почти 100 килограма, което води до подобрена динамика.

Mégane R.S. 275 Trophy-R стандартно е оборудван с Cup шаси (подпомагано от диференциал с ограничено приплъзване), увеличена до 275 к.с. мощност на 2-литровия бензинов R.S. двигател, титаниева Akrapovic ауспухова система, „ÖhlinsRoad&Track“ еднопосочно регулируеми амортисьори и гуми MICHELIN PilotSport Cup 2, които са специално адаптирани към автомобила.

Докато Mégane R.S. 275 Trophy-R се справя без задни седалки, отпред са монтирани Recaro Pôle Position поликарбонатни монокок седалки, намаляващи теглото с 42 килограма. Те са снабдени с 3-точкови предпазни колани, но като аксесоар се предлагат 6-точкови колани с авиационен тип заключване. Укрепваща колона и обезопасяващи мрежи предпазват пътниците от движещи се предмети.

За феновете, обичащи шофирането на писта, стремежът за намаляване на времето за обиколка с няколко секунди е наложил използването на литиево-йонна батерия, с което се редуцира общото тегло с още 16 килограма. За да се гарантира високоефективно спиране, като едновременно с това бъде допринесено към усилията за намаляване на теглото, Mégane R.S. 275 Trophy-R се възползва от специални спирачки. Неговите 350/28-диаметрови стоманени и алуминиеви дискове свалят още теглото – с 3 кг.

Отвън Mégane R.S. 275 Trophy-R предлага ново, 2-цветно изпълнение с Etoilé Black покрив и купе в Pearlescent White (опция). Ексклузивността на Mégane R.S. 275 Trophy-R се подчертава и чрез детайлите, като облицовани с Алкантара волан и лост на ръчната спирачка, кожена топка на скоростния лост и червени предпазни колани, които пасват на видимите шевове на седалките и волана.