Начало Автомобили Maгна Щаер представи своя прототип Mila EV в Женева

Maгна Щаер представи своя прототип Mila EV в Женева

259
0

Заради икономическия натиск, който почувстваха автомобилните производители, работата по продуктовото развитие започна да се прехвърля на доставчиците. Това е мнението на базираната в Австрия компания за резервни части Магна Щаеp, която е известна с производството на компоненти за Крайслер и Мерцедес-Бенц.

Компанията желае да разкрие способностите си, свързани с дизайна и развитието, особено, когато става дума за електрически коли. Магна Щер вече има договор с Форд за създаването на електрическа версия на Фокус, а в Женева фирмата показа електрическия прототип Mila EV.

Магна Щайер описва Mila EV като „напълно интегрирана електрическа кола, която може да бъде използвана от всеки eдин автопроизводител за реализицията на собствените му продукти, стратегиите за дизайн и управление в най-кратък срок.”

Платформата е изцяло проектирана и може да бъде построена като истински електрически автомобил, хибрид, кола, използваща за гориво природен газ или дори водород. Моделът има възможност да премине всички краш тестове, докато самата платформа е достатъчно гъвкава, за да бъде пригодена към нуждите на клиентите.
Магна Щаер се надява, че някои от производителите ще закупи базовия дизайн, което ще му позволи да пусне в производство една напълно проектирана електрическа кола далеч по-бързо, отколкото, ако трябва самостоятелно да започне развитието на такъв автомобил.

Дизайнът е изключително гъвкав и с това Магна Щаер вярва, че производителите ще могат да създадат различни коли, базирайки се на основните стилистични линии.

Колата, представена в Женева, е петврат автомобил с дължина 4 метра, задвижван от електромотор с мощност 67 к.с., който ползва литиево-йонна батерия като източник на енергия. Зареждането й отнема средно 2,5 часа, а когато се зареди напълно, тя е способна да движи автомобила в разстояние на 150 км. Соларни клетки, позиционирани на покрива на колата, доставят допълнителна енергия, а огледалата за обратнно виждане са заменени с камери.