Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Чувствам се като у дома си

Магнусен: Чувствам се като у дома си

52
0
Кевин Магнусен

Младият датски пилот Кевин Магнусен, който направи силно впечатление в първите три старта отначалото на първия си сезон в F1, заяви днес в Шанхай, че се чувства наистина отлично в тима на Макларън. Той има пълно доверие на отбора за развитието на колата и за всички съвети, които му дават.

Чувствам се наистина прекрасно – бе категоричен датчанинът. – Не ме разбирайте погрешно – не е да не ме натискат или всичко да е безкрайно спокойно. Но те отлично знаят как точно да се подобрява работата, а аз се наслаждавам на всичко.

Магнусен благодари на тима си, че му е дал шанс да участва и в тестовете в Бахрейн, защото за него като дебютант всеки километър зад волана е важен. Самите изпитания били много интересни:

Сравнихме различни решения и варианти както за самото състезание, така и изобщо в развитието на колата, данни от тунела. С промени в настройките получихме доста различни резултати и в крайна сметка съм напълно уверен в посоката, в която се развиват колата и екипът.

Магнусен бе конкретен, че Макларън са постигнали най-голям напредък по отношение на по-голямото притискане на колата към пистата и това ще помогне и в работата с гумите.

Пилотът отказа да направи каквато и да било прогноза за предстоящото състезание в Китай. Той каза, че не е предполагал нито, че ще завърши втори в Австралия, нито, че ще е девети в Малайзия.