Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Хамилтън имаше успех като дебютант и това може да бъде сторено...

Магнусен: Хамилтън имаше успех като дебютант и това може да бъде сторено отново

18
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен смята, че може да се справи поне толкова добре в дебютния си сезон в Макларън, колкото и Люис Хамилтън. Той бе привлечен в тима от Уокинг на мястото на Серхио Перес.

Хамилтън имаше огромен успех в Макларън като новак и определено е възможно това да бъде сторено отново. Знам, че той работи невероятно упорито, но хубавото е, че съм в същия отбор като него. Те са имали пилоти-дебютанти и преди, знаят как да се отнасят с тях, как да работят с такъв състезател. Това е чудесно – обясни датчанинът в интервю за Аутоспорт.

Той приема, че ситуацията е трудна поради ограничението на тестовете, но пък според него други фактори с в негова полза.

Моето поколение пилоти са започнали много рано. Предишното е стартирало малко по-късно (като възраст – б.р.). Така че един 19-годишен състезател от моето поколение е по-добре подготвен от такъв на 19 от тези преди нас, просто защото сме започнали по-малки. Не казвам, че съм на 100% готов за Формула 1. Човек винаги смята, че може да направи повече, че е необходимо още малко време – допълни Магнусен.

Шефът на Макларън Мартин Уитмарш е убеден, че Кевин ще се справи с предизвикателството. Според него шансовете на младежа са увеличени заради промяната на правилата.

Всъщност може да се каже, че това е отлична възможност, защото придобитият от по-старите пилоти е различен (в сравнение с това, което ще се изисква през новия сезон). Системите за задвижване ще са много, много различни. Сложността на целия енергиен цикъл също. Така че от тази гледна точка Кевин има толкова опит, колкото Фернандо Алонсо или Дженсън Бътън – заяви Уитмарш.