Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Имахме късмет, но тимът ни работи здраво за тези точки

Магнусен: Имахме късмет, но тимът ни работи здраво за тези точки

47
0

Кевин Магнусен призна, че е имал малко късмет да завърши 7-и в Гран при на Русия, но от друга страна заради здравата работа на тима в последно време спечелените точки за Рено са заслужени. Те бяха и първи за френския тим за сезона, с който той излезе на 9-о място в класирането при конструкторите. Датчанинът стартира едва 17-и, но след отпадането на няколко коли при инцидента на старта се придвижи напред, а след това кара силно в състезанието.

„Усещането да взема тези точки е много добро, като знам колко здраво работят всички в екипа този сезон, коментира Кевин. – Направих страхотен старт, но загубих няколко позиции след първия завой заради завъртане пред мен. След това натисках здраво през цялата надпревара, направих някои добри изпреварвания и имах чудесен питстоп от момчетата в бокса.”

Другият пилот на тима Джолион Палмър остана 13-и и на взе точки, но все пак прогресира с 5 места спрямо стартовата си позиция. „Страхотно е за тима да вземем първите ни точки за сезона и съм доволен, че правим прогрес с колата, каза британецът. – Кевин показа какво е възможно в състезанието и това е добра цел за следващите състезания. Научихме много позитивни неща този уикенд.”