Начало Избрани Магнусен иска да се бори по-често с пилоти като Верстапен или Хамилтън

Магнусен иска да се бори по-често с пилоти като Верстапен или Хамилтън

1051
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен иска да се бори по-често с пилоти като Макс Верстапен или Люис Хамилтън. Пилотът на Хаас иска да докаже на себе си и всички останали, че може да се състезава срещу едни от най-добрите състезатели в модерната ера на F1.

Магнусен финишира последен в Гран при на Италия на пистата Монца след като контакт в първата обиколка остави големи поражения в дифузьора на неговия болид. В продължение на няколко тура в началото на надпреварата той се бореше с Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион си проправяше път напред тъй като потегли от дъното на колоната заради смяна на двигател.

Това бе поредна битка между двамата състезатели от началото на сезон 2022. Последният случай бе в спринтовата надпревара в Австрия, където Хамилтън завърши зад Магнусен и води епична битка с неговия съотборник Мик Шумахер.

„Харесва ми предизвикателството да се състезавам срещу Хамилтън, Верстапен или Шарл Льоклер, защото мисля, че мога да се справя с това“, сподели Магнусен.

„Просто вероятно никога няма да имам възможност да докажа на себе си дали мога да го направя, или не. Не мисля, че има много пилоти, които са по-добри от Макс и Люис. Все пак има състезатели, които са на тяхното ниво. Самият аз искам да разбера дали съм точно на ниво, близко до тяхното.“

Магнусен похвали представянето на Верстапен през този сезон. Пилотът на Ред Бул спечели 11 от общо 16 състезания до момента и има убедителен аванс в общото класиране. Нидерландецът може да защити световната си титла още в предстоящата Гран при на Сингапур.

„Комбинацията на Макс и неговия автомобил е на различно ниво. Не мисля, че някой може да повтори това, което той прави в момента. Ясно се вижда, че той отново ще бъде световен шампион“, добави пилотът на Хаас.

Магнусен изненадващо се завърна във Формула 1 и тима на Хаас малко преди началото на сезон 2022. Датчанинът имаше много силен старт след като спечели точки в три от първите четири старта от кампанията. 

След това представянето на автомобила на Хаас започна да спада. Магнусен спечели няколко точки на Силвърстоун и Ред Бул Ринг, преди да започне трудния период за него и американския тим. В момента Хаас заема седмото място при конструкторите с актив от 34 точки. Близо зад тях са тимовете на Алфа Таури (33) и Астън Мартин (25).