Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Малко е смешно къде съм на грида, а не съм свръх...

Магнусен: Малко е смешно къде съм на грида, а не съм свръх щастлив от този факт

3010
0
Кевин Магнусен, Хаас
снимка: Спас Генев

Кевин Магнусен и Мик Шумахер се класираха седми и осми в квалификацията, която определи стартовата решетка за спринта в Австрия. След наказанието на Серхио Перес те отидоха с по едно място напред и ще стартират в спринта от шесто и седмо място. В отбора на Хаас бяха обнадеждени още от петъчната свободна тренировка, когато двете коли пак бяха в топ 10. Впоследствие Магнусен дори смяташе, че в автомобила е имало още потенциал.

„Колата ни изглеждаше конкурентоспособна още от първата серия в тренировката. Чувствах се доста уверен преди квалификацията. Дори смятам, че не извлякохме максимума от болида!“

„Имам чувството, че можех още малко да подобря времето си. Малко е смешно, че съм седми (коментарът бе отпреди да стане известно наказанието на Перес, б.р.), а не съм свръх щастлив от този факт. Това е чудесна позиция, в която да се намираме“, засмя се Магнусен

Мик Шумахер имаше повече трудности да се класира в Q3 и сам призна, че представянето му е било на ръба.

„Извадихме късмет, тъй като не направих най-добрата обиколка. Сесията като цяло не бе от най-чистите, но крайният резултат е добър. Никога не е приятно да се мъчиш пак да накараш гумите да заработят. Затова мисля, че в колата определено имаше още потенциал. Сега се надявам да спечеля точки“, каза още Мик.

Гюнтер Щайнер бе доволен, че тимът нямаше проблеми нито в тренировката, нито в квалификацията

Той сподели, че се надява отборът да продължи да се представя като миналия уикенд на Силвърстоун. В Хаас внимателно преценяват къде и как да въвеждат новости за колата си. Щайнер каза по-рано, че ако всичко върви добре ще има някои подобрения в Унгария.

„Постоянно повтарям, че няма да има безразборно въвеждане на новости, само защото останалите го правят. Ние вървим по собствения си път. VF-22 върви силно в конфигурацията, която използваме от началото на сезона. Мисля, че имаме потенциал да се борим за точки във всички надпревари“, допълни Щайнер.