Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен начело до обяд на първия ден тестове в Бахрейн

Магнусен начело до обяд на първия ден тестове в Бахрейн

29
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен оглави подреждането до обяд на първия ден тестове в Бахрейн. Втората сесия изпитания на екипите от Формула 1 започна тази сутрин при хубаво време и значително по-добри условия, отколкото в началните тренировки на Херес.

Пилотът на Макларън даде време 1:39.224 мин, изпреварвайки с 0,240 сек Люис Хамилтън (Мерцедес) и с 0,699 сек Нико Хюлкенберг (Форс Индия). До обяд времена записаха още четирима пилоти: Фернандо Алонсо (Ферари), Адриан Сутил (Заубер), Робин Фрийнс (Катерам) и Ромейн Грожан (Лотус). Фелипе Маса (Уилямс) и Жул Бианки (Маруся) записаха по няколко опознаващи тура.

Очаква се на тези тренировки отборите да започнат подготовка за първия старт от сезона – Гран при на Австралия, която е в средата на март. Началото на тестовете обаче отново не върви гладко за Ред Бул и Торо Росо. Нито Себастиан Фетел, нито Данил Квят се появиха на пистата през първите няколко часа на изпитанията. Екипът от Милтън Кийнс работеше при затворени врати, докато в тима от Фаенца се бореха с теч на масло в болида STR9 и проблеми с батерията на задвижващата система.

В падока междувременно бяха забелязани шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер, съветникът на тима Хелмут Марко и директорът операции на пистата на Рено Спорт F1 Реми Тафен. Тримата водеха напрегнат разговор, докато Фетел чакаше възможност да излезе на трасето. Марко сподели пред немското издание Ауто Мотор унд Шпорт, че екипът от Милтън Кийнс има два различни варианта на решение за проблемите с прегряване на болида RB10, които тормозеха тима на Херес. На въпрос как вървят нещата пък Фетел прояви чувство за хумор с отговора: „Поне съм си облякъл екипа”. В крайна сметка той се появи на пистата четири часа и половина след началото на тренировката.

Изпитанията бяха спирани на два пъти през първата половина на срядата. Сесията се забави с половин час заради допълнителни проверки на маршалите – имаше объркване колко души са по трасето. Минути след стартирането й Алонсо спря заради теч на масло, който бързо бе поправен. По-късно Сутил се завъртя на първи завой.

Времената до обяд:

1.Кевин МагнусенМакларън1:39.224
2.Люис ХамилтънМерцедес1:39.464+0.240
3.Нико ХюлкенбергФорс Индия1:39.923+0.699
4.Фернандо АлонсоФерари1:41.115+1.891
5.Адриан СутилЗаубер1:42.849+3.625
6.Робин ФрийнсКатерам1:44.337+5.113
7.Ромейн ГрожанЛотус1:44.832+5.608