Начало Избрани Maгнусен: Обичам да карам при променливи условия

Maгнусен: Обичам да карам при променливи условия

506
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Венелин Николов

Хаас се стреми към първите си точки от Имола насам. По време на като в прекрасната квалификация на северноамериканския отбор на (почти) родна земя, пилотите Кевин Магнусен и Мик Шумахер заеха пета и шеста позиция на стартовата решетка. 

Шумахер завърши първите обиколки на Q3 със силно четвърто място. В крайна сметка се смъкна с две позиции надолу, тъй като Люис Хамилтън и съотборникът му Магнусен записаха по-добри времена в последните етапи на влажната квалификация. Датчанинът зае впечатляващото пето място. П този начин има два болида на Хаас в челната шестица за пръв път от Гран при на Германия през 2018 г.

„Обичам да карам при променливи условия“, сподели Магнусен.

„Надявахме се на това. И преди сме виждали в Имола, че тези условия ни харесват. Вчера си свършихме работата. Всичко се състоеше в това непрекъснато да правиш по-добри обиколки, тъй като пистата ставаше все по-добра и по-добра. Трябва да натискаш през цялото време и е много приятно да караш на такава писта. Мик също свърши страхотна работа, за да се класира на позиция зад мен. Ще стартираме състезанието в Канада от пета и шета позиция. Това е страхотно усилие от страна на отбора и съм много щастлив за всички инженери и механици“, допълни Кевин Магнусен.

„Беше доста добре, въпреки че все още не използвахме максимума от нашия автомобил. Последният комплект гуми се оказа малко по-труден по отношение на позиционирането. Трябваше да прекъснем една обиколка заради трафик и всичко стана малко студено. Все пак съм много доволен от P6.  Това е добра позиция за старт в днешното състезание. Не мисля, че ще продължим напред, само заради темпото на другите автомобили около нас. Все пак ще опитаме да дадем най-доброто от себе си и ще видим къде ще завършим. Това е най-добрата ни квалификация досега и съм много щастлив за отбора на Хаас“, каза Шумахер.

„Това беше много добър съботен ден за отбора. Като цяло смятам, че това бе най-добрата ни комбинирана позиция в квалификацията. И двамата пилоти свършиха добра работа, както и целият тим. Условията в Канада бяха много трудни и променливи. Всички запазиха спокойствие. Възползвахме се от предоставените ни възможности. Всичко мина гладко“, заяви шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.

„Големи благодарности на екипажа, който работеше и през нощта. В нощта на петък срещу събота нарушихме вечерния час, защото трябваше да отстраним проблем с колата на Кевин. От друга страна всичко се получи добре. Сега очакваме с нетърпение днешния ден и се надяваме да спечелим точки.“