Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен преминава през нормалните за дебютант в F1 трудности, заяви Булие

Магнусен преминава през нормалните за дебютант в F1 трудности, заяви Булие

25
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен преминава през нормалните за един дебютант във Формула 1 трудности, смятат в екипа му Макларън.

21-годишният датчанин започна вихрено сезона с подиум в Австралия. След това обаче в две надпревари се удари с Кими Райконен (Ферари), а в четвъртия кръг от сезона (в Китай) се бореше с проблемите на МР4-29.

Случващото се е напълно нормален процес за един млад пилот, който прави първи крачки в F1, при това с труден за управление автомобил – коментира рейсинг директорът на тима от Уокинг Ерик Булие. – В известна степен ми напомня опита ми с [Ромейн] Грожан и [Виталий] Петров. Те преминаха през същото нещо – за съжаление, то е част от обучителния процес. Нужен е опит, трябва да започнеш да разбираш автомобила. Автомобил от F1 се настройва много по-трудно, отколкото кола от малките формули. Така че се преминава период на учене. На Кевин не му помага фактът, че колата ни е доста трудна за каране.

На Макларън MP4-29 му липсва основно аеропритискане, откъдето идват голяма част от проблемите на пилотите Магнусен и Дженсън Бътън с болида. Според Булие обаче формата на екипа трябва да претърпи промяна в следващите стартове:

В Испания ще видим интересни новости по автомобила. Всичко е планирано до Силвърстоун. Във всяко състезание ще има различни неща, различен пакет. Хубавото е, както вече съм споменавал, че сме избрали много добра скорост на развитие в аеродинамичния тунел. След това зависи единствено от нас да произведем частите и да ги донесем на пистата.

Булие допълни, че в Макларън трябва да вярват във възможността да спечелят победа този сезон.

Поглед към детайлите показва, че като че ли отстъпваме спрямо позицията от самото начало на сезона. Вече изясних, че липсата на аеропритискане ни влияе особено негативно при много високи или много ниски температури, каквито бяха тези в Китай. Смятам, че дейността в Уокинг е много положителна. Ще продължим да се трудим и ще имаме агресивно и силно развитие в рамките на сезона. Мисля, че ако не в първата, то в по-късна част от сезона ще сме в ситуация да спечелим победа – каза още французинът.