Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен с чудесно представяне в квалификацията

Магнусен с чудесно представяне в квалификацията

41
0
2014,Австралия,Кевин Магнусен

Толкова силен дебют не е имало от влизането на Люис Хамилтън във Формула 1. Около това мнение се обединиха мнозина специалисти след силното представяне на Кевин Магнусен в днешната квалификация. Пилотът на Макларън се класира на четвърто място при доста трудни условия, докато неговият съотборник Дженсън Бътън отпадна още след втората част. Самият Рон Денис изглеждаше изключително доволен от представянето на младия датчанин.

„Изключително съм щастлив“, заяви Магнусен след квалификацията. „Когато дойдох тук не знаех какво да очаквам. Дъждът в днешния ден също допринесе за допълнително напрежение. Бе доста трудно за всички, защото никой не е карал новите коли при подобни условия, но не мога да желая повече от днешния ден.

Не знам какъв бе проблема на Дженсън. По принцип той е чудесен състезател и ще бъде чудесна база за сравнение. Мога да науча много от него, в крайна сметка той е вече 14 години във Формула 1. Когато той записа първото си състезание, аз бях на 6 години.

Екипът свърши чудесна работа и ме подготви по отличен начин за предизвикателството Формула 1. Зимната подготовка бе чудесна и съм горд с отбора и със себе си.

Важно е, как ще се представя в състезанието. Днешният ден бе добър, но се нуждая от добро представяне и в утрешния ден. Ако успея да се кача на подиума ще е фантастично, но няма да е лесно.

Ако е сухо, тогава определено не разполагаме все още с достатъчно скорост, но ако е мокро, тогава може да се случи всичко. Ще дам най-доброто от себе си.“