Начало Избрани Магнусен се е наслаждавал на участието си в Intercontinental GT Challenge

Магнусен се е наслаждавал на участието си в Intercontinental GT Challenge

439
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен се е наслаждавал на участието си в състезание за издръжливост. Датчанинът се включи във финалния кръг от Intercontinental GT Challenge, който се проведе в края на миналия уикенд на пистата Яс Марина.

Магнусен приключи сезон 2022 в F1 на 13-та позиция. Пилотът на Хаас спечели 25 точки, което е двойно повече от актива бившия си съотборник Мик Шумахер. Три седмици след края на кампанията в F1, Магнусен реши да се включи в състезанието за издръжливост „Gulf 12 Hours“, което отново се проведе на пистата в Абу Даби. Състезателят на Хаас бе зад волана на автомобил Ферари 488 Evo 2020, подготвен от AF Corse и екипа на MDK Motosports. Заедно с Кевин бяха неговият баща и бивш пилот от F1 Ян Магнусен, както и собственика на отбора Марк Кваме.

Пилотът на Хаас разкри, че се е наслаждавал на това да споделя един автомобил със своя баща. В крайна сметка екипажът на фамилия Магнусен и Кваме финишираха на седма  позиция в общото подреждане и на пета в клас Pro. Самото състезание бе спечелено от AF Corse Ферари №71 с екипаж Алесандро Пиер Гуиди/Джеймс Каладо/Антонио Фуоко. На второ място финишира другия заводски автомобил Ферари №50 с екипаж Давиде Ригон/Алесио Ривера/Никлас Нилсен.

Голяма част от вниманието бе отделено на участието на фамилия Магнусен. Това бе първата надпревара на пилота на Хаас с GT3 автомобил.

„Беше страхотно да прекарам уикенда по този начин с баща ми. Честно казано много се забавлявахме и се наслаждавахме на състезанието“, сподели Магнусен, цитиран от официалния сайт на надпреварата.

„През целия си живот сме говорили за състезания, а когато правим това, отиваме на още едно ниво по-надълбоко, което е наистина страхотно.“

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MDK Motorsports (@mdkmotorsports)

Фамилия Магнусен нямат намерение да спират общите си участия. Двамата ще се насладят на още едно съвместно състезание тази зима тъй като се записаха са участие в клас GTD на 24-те часа на Дайтона. Легендарното състезание е първи кръг от сезон 2023 в IMSA и ще се проведе на 28 и 29 януари. Заедно с тях ще бъдат Марк Кваме и Трентън Естеп. Този път екипажът ще кара Порше 911 GT3 R.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MDK Motorsports (@mdkmotorsports)