Начало Избрани Магнусен ще атакува максимално в утрешния спринт

Магнусен ще атакува максимално в утрешния спринт

1147
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен изненадващо спечели квалификацията за Гран при на Сао Пауло. Пилотът на Хаас се представи най-добре в променливите условия на пистата Интерлагос и в крайна сметка си осигури първа стартова позиция за утрешната спринтова надпревара.

Магнусен се справи доста добре на изсъхващата писта в Сао Пауло. Датчанинът прескочи първите две части от квалификацията и си гарантира участие в Q3. 30-годишният състезател пръв излезе на пистата в третия сегмент от квалификацията и записа време, което не бе подобрено от неговите съперници. Междувременно зад него Джордж Ръсел допусна грешка на завой №4 и заседна в чакъла. Това предизвика червен флаг и спиране на сесията.

По време на прекъсването започна да вали силен дъжд, който не позволи подобряване на записаните времена. По този начин Магнусен изненада всички и записа първи полпозишън както за себе си, така и за Хаас. Датчанинът обеща отново да използва атакуващия си стил на каране в спринтовото състезание в събота.

„Не знам какво да кажа. Отборът ме изведе на пистата в точния момент. Ние първи излязохме от питлейна“, сподели Магнусен веднага след края на квалификацията в Сао Пауло.

„Направих прилична обиколка, след която сме на полпозишън. Това е невероятно. Благодаря на Джийн [Хаас, собственик на отбора] и Гюнтер [Щайнер, директор на отбора], както и на целия екип за тази възможност.“

„Тази година се върнах  [във Формула 1] след едногодишно прекъсване. Това беше едно невероятно пътуване, така че няма как да не съм благодарен в този момент. Обещавам утре да атакувам максимално и да се забавлява“, добави пилотът на Хаас.

Междувременно съотборникът на Магнусен Мик Шумахер даде едва 20-то време в квалификацията на пистата Интерлагос. Този резултат още повече слага под въпрос бъдещето на германеца в Хаас.

Директорът на Хаас Гюнтер Щайнер призна, че е бил „уплашен“ след като е разбрал, че Магнусен ще донесе първия полпозишън на неговия отбор.

Това е нещо, за което се страхуваш да мечтаеш“, сподели Щайнер.

„Целият екип работи усилено в продължение на седем години [да постигне нещо подобно]. Сега обстоятелствата ни позволиха да се справим. Не вярвам, че това беше само късмет. Заслужаваше го както пилотът така и отборът, защото бяхме с правилните гуми в правилния момент. Също така Кевин направи обиколка, когато това беше необходимо.

„Да, той излезе пръв и имаше предимство, но недостатъкът беше, че нямаше с кого да прецени напредъка си. Той направи една обиколка и тя просто „залепна“ на таблото. Това прилича на една поговорка: „Когато вали супа, трябва да имате готова лъжица.“ Повярвайте, ние имахме готова лъжица.“