Начало Избрани Магнусен: Трябва да направим стъпка напред, голяма колкото тази на Астън Мартин

Магнусен: Трябва да направим стъпка напред, голяма колкото тази на Астън Мартин

449
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен коментира представянето на Хаас от началото на сезон 2023 в F1. Датчанинът вярва, че американският отбор трябва да направи стъпка напред, подобна на тази на Астън Мартин ако иска да се бори за още по-добри резултати.

Хаас завърши на осмо място при конструкторите в края на миналата година. Сега отборът на Джийнс Хаас заема седмата позиция с актив от 8 точки. 6 от тях са на Нико Хюлкенберг, а останалите- на Кевин Магнусен.

Магнусен призна, че разликите между Хаас и останалите отбори в средата на полето е много малка. Заради това той и Хюлкенберг се нуждаят от сериозен ъпгрейд на болида VF-23 ако искат постоянно да финишират в зоната на точките.

Магнусен бе доволен от резултата си в последния старт в Маями. Датчанинът приветства новия под в своя автомобил и се надява Хаас да продължи да развива VF-23 с все по-бързи темпове.

„Всяка година говорим за това колко близки са разликата през тази година. Вярвам, че сега отново направихме голяма крачка към това да бъдем по-близо“, сподели Магнусен.

„Смятам, че няма да е все така. За да стигнеш до място в топ 10, трябва да видиш къде си и да останеш там през цялата година. Трябва винаги да знаеш, че се бориш за осмо, девето или дори по-челно място“, продължи пилотът на Хаас. Магнусен призна, че е бил изненадан от прогреса на един от отборите, с които той се бореше миналата година [Астън Мартин].

„Тази година трябва всичко да е наред, за да можем да заемаме седмо, осмо или каквото и да е друго място и да сме е „най-добри от останалите“. Един от отборите в средата на колоната се изкачи близо до върха, заради което решетка е малко по-различна. Честно казано това малко ме изненада“, добави Магнусен.

Астън Мартин наистина направи огромна крачка напред само за няколко месеца. Отборът от Силвърстоун е основният съперник на Ферари и Мерцедес и дори заема второто място при конструкторите.  До момента Астън Мартин записа четири подиума благодарение на новото си попълнение Фернандо Алонсо

Магнусен вярва, че до момента Хаас се представя според неговите очаквания. Датчанинът обаче твърди, че американският екип трябва да се стреми да повтори напредъка, постигнат от Астън Мартин.

„Знаехме, че ще направим стъпка напред с автомобила тази година. Бяхме уверени в това и то се видя на пистата. Имаме това представяне, на което се надявахме. Другите отбори също са свършили много добра работа. Радвам се, че все още сме в микса с отборите от средата на колоната“, обясни Магнусен.  „Трябва да направим стъпка напред, голяма колкото тази на Астън Мартин. Искам да сме по-близо до върха и да опитаме да запишем подиум. Това е нещо, към което това трябва да се стремим в бъдеще“, добави пилотът на Хаас.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от MoneyGram Haas F1 Team (@haasf1team)