Начало Избрани Магнусен: Влизам в сезон 2023 по-подготвен от всякога

Магнусен: Влизам в сезон 2023 по-подготвен от всякога

428
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен очаква с трепет сезон 2023 в F1. Пилотът на Хаас заяви, че влиза в тазгодишната кампания много по-подготвен в сравнение с миналата година, когато бе повикан на пожар.

Магнусен започва шестия си сезон в Хаас. 30-годишният състезател бе част от американския отбор от 2017 до 2020-та, преди да направи изненадващо завръщане преди година. Магнусен е един от най-опитните действащи пилоти в F1. В края на миналата година той донесе първия полпозишън за Хаас на изсъхващата писта Интерлагос.

Пилотът на Хаас има много добри спомени от миналогодишната Гран при на Бахрейн. Тогава той финишира на пето място и донесе на своя отбор актив от точки, който бе по-голям от този през 2020 и 2021 г.

Магнусен заяви, че сега се чувства много по-подготвен в сравнение с 2022 г. Датчанинът се надява отново да спечели точки на пистата Сахир, както го направи през 2018 и 2022 г.

„Влизам в сезон 2023 по-подготвен от всякога“, сподели Магнусен. „Чувствам много по-добре преди 12 месеца. Имахме добър предсезонен тест, в който научихме възможно повече неща, свързани с новия ни автомобил“, добави пилотът на Хаас.

„Не виждах много Нико, тъй като бяхме разделили тестовите дни. Аз го наблюдавах когато той караше, а след това той наблюдаваше мен. Той даваше добра обратна връзка и беше много постоянен и също се представи добре, което е хубаво.“

„В предната част на полето са обичайните заподозрени. След това има голяма група от отбори, в която е много трудно да се види къде се намираш. Знаем, че сме в микса и ни очаква дълъг сезон. Очаква да има истинска борба за развитие с напредването на сезона. Усеща се новият автомобил е по-бърз от стария. Като цяло усещането беше добро. Благодаря на всички хора, които се трудиха неуморно и създадоха този болид. Сега е време да се върнем на пистата и да покажем на какво сме способни“.

Магнусен ще работи заедно с Нико Хюлкенберг. Германецът отново е титулярен пилот в F1 след като прекара няколко години настрани. През този период той бе резервен пилот в Рейсинг Пойнт/Астън Мартин. Сега Хюлкенберг е физически готов да кара във всичките 23 старта от сезон 2023

„Не е като никога да не съм бил далеч от спорта. Състезавал почти през целия си живот и смятам да продължа да го правя. Мисля, че състезателното ДНК е толкова вкоренено в мен до такава степен, че просто знам какво да правя когато седна в даден автомобил. Чувствах се наистина добре от самото начало, както и по време на теста. Оттогава си почивам, тренирам и анализирам всички данни“, каза Хюлкенберг.

„Средната част на колоната винаги е било плътна. Именно малките неща имат значение за това дали си в горната или долната част на класацията и дори един добър или лош ден може да окаже огромно влияние. Трябва да сме сигурни, че сме си написали домашното. Оттук нататък трябва да развиваме автомобила си ефективно и максимизираме това, с което разполагаме.“

„Установих се добре и бях много топло посрещнат от Хаас. За момента всичко върви по план. Аз съм по-скоро човек, който се занимава със състезания, отколкото с тестове. Сега очаквам с нетърпение шоуто и съм готов да атакувам“, добави пилотът на Хаас