Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Колата пред теб изглежда толкова широка

Магнусен: Колата пред теб изглежда толкова широка

26
0

Първите си впечатления от новия болид на Хаас сподели Кевин Магнусен по време на обедната пауза от началния ден тестове на пистата Каталуния. Датчанинът имаше проблеми сутринта, като първо спря с повреда на изхода на бокса, а след това се завъртя и се удари в стената преди завой 10, счупвайки предното си крило.

„Направихме доста обиколки, не чак толкова колкото планирахме, но все пак доста. Колата се усеща много по-различна от миналата година. Има много повече сцепление и е много по-стабилна в завоите, особено в бързите, както и при спиране, изобщо като усещане, обясни датчанинът.

– Имахме малък проблем, но днес е ден за тестове и аз блокирах задните спирачки при влизането в 10-и завой. Силата на спиране е различна и просто натиснах твърде здраво спирачките и загубих контрол над задницата. Не зная колко се повреди крилото, но се надявам да не е сериозно.”

На въпрос дали е имал време да види и следи поведението на колите на своите съперници Кевин, който завърши сесията със 7-о време, каза с усмивка, че когато ги е доближавал си е казвал „Леле, колко са широки”.