Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен смята, че е имал лош късмет със счупеното окачване

Магнусен смята, че е имал лош късмет със счупеното окачване

50
0
Ромен Грожан

Кевин Магнусен смята, че просто е имал лош късмет да се счупи неговото задно окачване на болида. Пилотът на Хаас постигна достатъчно добро време в първата част на квалификацията, за да продължи във втората, но към края на Q1 след повреда в окачването болидът му остана на 3 гуми, като предна дясна бе във въздуха.

Датчанинът бе изключително разочарован от случилото се, като имаше всички шансове да стигне до 3-ата част, където се озова неговият съотборник Ромен Грожан. И двамата разполагаха с новата спецификация на задвижващата система на Ферари, която Скудерията още не използва в своите заводски болиди.

„Нещата изглеждаха добре за нас и е наистина разочароващо, че не изкарахме цялата квалификация, каза Кевин, който остана 15-и. – Да се счупи задното окачване просто е лош късмет. Мисля, че можех да стигна до Q3 и да имам много добри шансове за точки утре. Сега това изглежда по-трудно.“

Грожан обаче имаше далеч повече късмет. Той допусна грешка в първата част на квалификацията, но се опази от удар и продължи напред. След това имаше проблеми с колата в Q3, но това се случи в самия край и той вече бе постигнал 7-о време. Благодарение на наказанието на 3-ия Хамилтън от 5 места, французинът ще потегли 6-и в решетката.

„Бяхме бързи през целия уикенд, като и двамата пилоти сме много доволни от колата, каза Грожан. – Мисля, че Кевин щеше да е с мен в Q3, ако не беше повредата в окачването. В края мисля, че загубих електрическите връзки в колата. Надявам се, че не е нищо по-сериозно от това. Имаме сцепление и мога да натискам колата на лимита.“

Ексклузивно интервю с Магнусен четете в новия брой 206 на списание ClubS1