Начало Автомобили Майбах Цепелин готов за дебюта си в Женева

Майбах Цепелин готов за дебюта си в Женева

683
0

През 30-те години на миналия век, Майбах Цепелин DS 7 и DS 8 са били най-луксозните и впечатляващи автомобили, предлагащи се на пазара. Те са били задвижвани от V-образни 12- цилиндрови агрегати с мощност съответно от 150 и 200 к.с.

Сега, Даймлер АГ ще възродят името Цепелин чрез своята луксозна марка. Базиран на Майбах 57 S и 62 S, Цепелин ще ползва същия 6-литров V12 с битурбо, който достига мощност от 640 к.с., което е с 28 повече от стандартния модел и въртящ момент от точно 1000 Нм.

Доколкото е възможно, чрез Цепелин, Майбах са направили модела още по-луксозен. От компанията казват, че са инсталирали парфюм за близо 4000 евро, който в определен промеждутък от време разнася благоухание в автомобила. Той разполага също и с бутон, с който може да бъде контролиран от собственика, като може и да се изключва по желание.

Отвън колата има 20-инчови хромирани джанти, затъмнени стоп-светлини и специална боя в два цвята. Също така надписът ‘Zeppelin‘ може да бъде забелязан на предната емблема, както и от вътрешната страна на праговете и над дисплея на навигационната система.

Майбах Цепелин ще започне да се продава от първата седмица на месец март, непосредствено след представянето си на автосалона в Женева, но първите доставки ще станат факт чак през септември. Ще бъдат произведени само 100 екземпляра, като цената на 57 Цепелин ще е 406 000 евро. По-дългият 6,2-метров модел пък ще бъде предлаган за 473 200 евро.