Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майк Кахлън временно ще е шеф на екипа на Уилямс в Австралия

Майк Кахлън временно ще е шеф на екипа на Уилямс в Австралия

81
0
Уилямс

Техническият директор на Уилямс Майк Кахлън ще изпълнява длъжността шеф на отбора по време на уикенда в Австралия. Утре на пистата Албърт парк започват свободните тренировки за първия старт от календара на Формула 1.

Промяната се наложи, след като съпругата на Сър Франк Уилямс – Вирджиния – почина миналия петък. 66-годишната дама загуби битката си с рака, която води повече от две години. Членовете на семейството останаха вкъщи и съответно Кахлън пое функциите на шеф за уикенда.

Само за тези няколко дни е, докато Клеър (Уилямс – дъщерята на Франк и Вирджиния, която директор маркетинг и комуникации в тима) се върне. Временна мярка е, но трябва да подкрепя Клеър. И тя, и Франк знаят колко поддържам семейството им – обясни Кахлън.

Членовете на отбора ще носят черни ленти на ръкавите си в неделя в знак на почит към Джини Уилямс, която години наред участва активно в живота на екипа. Тимът отвори и книга за съболезнования.

– Джини бе страхотен фен и невероятна личност. Тя винаги казваше, че е запалянко номер едно на Уилямс по две причини: първата е, че всъщност е била първият фен на тима и второ, тъй като нея я беше грижа за екипа повече от всички останали. Всички са невероятно натъжени от случилото се. Аз лично научих на летището и не успях да поднеса съболезнованията си на Франк. Но от друга страна, трябва да продължим напред и се надявам да се представим както трябва в памет на Джини – допълни Кахлън.