Начало Избрани Майкъл Андрети: Влизането на Дженерал Моторс ще донесе огромна подкрепа на F1

Майкъл Андрети: Влизането на Дженерал Моторс ще донесе огромна подкрепа на F1

1167
0
Майкъл Андрети
Майкъл Андрети; снимка: Индикар

Майкъл Андрети смята, че партньорството между Андрети Глобал и Дженерал Моторс ще затрудни опитите на F1 за противопоставяне на планираното участие на неговия екип. Вчера двете компании обединиха усилия в опит да влязат във Формула 1 в бъдеще. Новосформираният тим ще носи името Андрети Кадилак.

Андрети Глобал има желание да се присъедини към решетката на F1 от няколко години. Американската копания направи неуспешен опит да купи Заубер през октомври 2021. Сега компанията на бившия пилот от F1 ще си партнира с Кадилак и Дженерал Моторс. По този начин той ще доведе наистина голям производител в световния шампионат. Макар че този проект включва марка като Кадилак, бъдещият екип ще използва двигатели от външен доставчик. Този план дава много повече увереност на Андрети, който все още не се отказва от плановете си за участие в F1.

„Какво ще бъде едно от важните неща, които ще донесе Андрети на партито?. Ами, ние водим със себе си един от най-големите производители в света сега в лицето на Дженерал Моторс и Кадилак. Затова смятаме, че това е единственото поле, което не бяхме проверили. Сега вече всичко е проверено и готово да разглеждаме“, сподели Андрети.

„Влизането на Дженерал Моторс ще донесе огромна подкрепа на Формула 1. Да ви кажа честно това е нещо, което някой трудно ще може да оспори.“

Съобщението на Андрети и Кадилак идва само няколко дни след като президентът на ФИА Мохамед Бин Сулайем заяви, че е помолил да се отвори процедура за „изразяване на интерес“ от потенциални нови тимове. Самият Андрети е убеден, че има подкрепата на президента.

„Вярваме, че е така. В края на краищата това все пак са серии на ФИА. Президентът на федерацията определено показа, че наистина би искал да има поне 11-ти отбор на стартовата решетка. Той самия е бивш състезател и разбира значението на това за самите серии“, Андрети.

„Чувстваме много уверени имаме много, много, много добри шансове да проверим всички полета и да можем скоро да сме на стартовата решетка. Все пак ще си партнира с марка като Кадилак, която е много важна за американския пазар.“

Накрая Андрети добави, че проектът за F1 ще се осъществява в новата централа на Andretti Global във Фишърс, Индиана. Той ще бъде подкрепен от сателитни съоръжения. Едно от тях ще бъде в Обединеното кралство.

Все още не се знае какъв ще бъде пилотския състав на Andretti Cadillac. Логично е екипът да заложи на поне един състезател от Съединените щати. Един от вариантите е Колтън Херта. Младият американец кара за Андрети Аутоспорт в Индикар и е една от най-големите звезди на сериите. Херта бе близо до преминаване в Алфа Таури, но в крайна сметка така и не получи суперлиценз.