Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новата кола на Макларън е доразвита във всички области

Новата кола на Макларън е доразвита във всички области

29
0
Сам Майкъл

Макларън днес представи своя нов болид MP4-28, който според спортния директор на отбора Сам Майкъл е подобрен във всяко отношение.

Новият МР4-28 напомня поне на външен вид изцяло на своя предшественик. Въпреки това външният вид до голяма степен лъже, както разкрива Майкъл.

„Правилата останаха стабилни, което означава, че имаме възможност да отделим повече време на областите от колата, които могат да бъдат подобрени още”, заяви Майкъл днес на представянето. Именно това са направили в екипа на Макларън през изминалите седмици и месеци. „Нашата кола функционираше доста добре и през миналата година, но разбира се бе ясно, че може да бъде подобрена допълнително. Огледахме се, къде може да доразвием нещата. Надеждността е един от най-важните фактори за успеха. Именно заради това обърнахме сериозно внимание и на това.

Малките промени в регламента, като например новостите в използването на DRS стояха на второ и дори трето място в нашата подготовка за новия сезон. Това означава, че можехме да се концентрираме върху тези дреболии и в един по-късен етап. Когато екипът работи сплотено, всичко може да бъде направено и всеки да бъде настигнат.”

Нещо, което Макларън обикновено не допуска и се стреми да дава тон още от началото на сезона.