Начало Рали Макинен помага на Нювил

Макинен помага на Нювил

62
0
Томи Макинен

Лично Томи Макинен помага на Тиери Нювил да се подготви за рали Швеция. Четирикратният световен шампион (1996, 1997, 1998 и 1999 г.) има три победи в надпреварата и със сигурност е наясно с тайните на карането върху сняг и лед.

23-годишният белгиец ще кара за първи път в това конкретно състезание. Поради тази причина той вече сподели, че не знае какво да очаква и че единствената му цел ще е да финишира успешно.

IRC шампионът обаче полага всички усилия, за да се справи както трябва. Поради тази причина той изкара три дни в рали училище във Финландия, където Макинен го обучаваше. Заедно с Томи там преподават още шампионът в британското първенство Тапио Лауканен и навигаторът Кай Линдстрьом, който за последно се състезава с Кими Райконен.

Нювил се състезава основно на асфалт и чакъл от 2008 г. насам. Дойде при нас, за да подобри уменията си върху сняг и лед. По време на тридневния ни интензивен курс той демонстрира професионализъм и показа таланта си. Никак няма да се изненадам, ако постигне успех в Швеция – коментира Макинен.