Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрича преговори с Крейг Полок по проекта PURE

Макларън отрича преговори с Крейг Полок по проекта PURE

64
0
Макларън

В последно време се носят слухове, че Макларън може да смени доставчикът си на двигатели. От отбора многократно отрекоха подобна възможност, но името на екипа продължава да се спряга в различни спекулации. След като се говореше за завръщане на Хонда, сега започна да се чуват слухове, че тимът от Уокинг размишлява относно съвместната работа с бившия мениджър на Жак Вилньов, Крейг Полок и неговия нов проект PURE. Шотландецът заяви готовност, да започне да произвежда двигатели от 2014 г. и съответно в момента се оглежда за възможни клиенти и партньори.

Според излязлата информация от Макларън категорично са отказали подобна възможност.

„Макларън от няколко месеца няма никакви контакти с PURE“, заяви пред Аутоспорт говорител на отбора, чието име обаче не се съобщава. „Разговорите с предприятието преди няколко месеца бяха по скоро информационни и плод на един приятелски жест.“

В отбора явно вече имат опит с подобни опровержения. В края на ноември Джонатан Нийл отхвърли възможността за подписване на договор с Хонда.

„Няма абсолютно нищо вярно“, заяви тогава Нийл. „Ние сме много доволни от партньорството ни с Мерцедес. Нямаме дори идея от къде дойдоха подобни слухове.“

Нийл подчерта желанието на отбора да продължи съвместната успешна работа с Мерцедес и след изтичането на настоящия договор. Неговият срок е до края на 2015 г., което означава че поне две години отборът ще получава новите 1,6-литрови V6 турбо агрегати, които ще заменят в началото на 2014 г. 2,4-литровите V8 атмосферни двигатели.

Повече подробности за подготовката на Макларън – в новия брой на ClubS1 (146), който вече е на пазара.