Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън цели да затвърди 4-ото си място през втората половина от сезона

Макларън цели да затвърди 4-ото си място през втората половина от сезона

1037
0
Ландо Норис, Карлос Сайнц, Макларън
Ландо Норис и Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Тимът на Макларън отбеляза много голям прогрес през сезон 2019 г. в сравнение с предходни състезателни години. Отборът е четвърти в класирането при конструкторите с 82 точки. Авансът на екипа от Уокинг е 39 точки пред Торо Росо, 43 пред Рено и 50 пред Алфа Ромео. Целта за втората половина от сезона ще е тази позиция да се затвърди, както и допълнителен напредък в поведението на колите.

Шефът на тима Андреас Зайдл каза, че Макларън трябва да се потруди да даде максимално добър шанс на пилотите си Карлос Сайнц и Ландо Норис да печелят точки във всеки възможен състезателен уикенд

„Искаме да затвърдим настоящата си позиция и да продължим положителното си развитие. Част от битката в средата на колоната ще се реши във фабриката. На пистата Карлос и Ландо свършиха фантастична работа досега”, добави Зайдл.


Сайнц бе доволен, че имаше време за ваканция след напрегнатата първа половина от сезона.

„Всички в отбора заслужаваха малко почивка. Сега е време да се върнем към състезанията! Амбицията ни е да продължим с добрите резултати и да се борим за максимално предни позиции и в двата шампионата. Предстоят още доста надпревари и съм сигурен, че в средата на колоната ще има страхотни битки”, сподели Карлос.

„Пистата в Белгия е невероятна, една от любимите ми в F1 календара. Всичко по време на уикенда там ми доставя удоволствие. Уникалната конфигурация на трасето, Червената вода, Радийон, атмосферата, феновете…”

Норис бе гост в падока на MotoGP миналия уикенд, когато се проведе мотоциклетната Гран при на Великобритания

Той се срещна с героя от детството си Валентино Роси, но сега се радва, че връща на писта.

„Ще работя безкрайно упорито до края на сезона. Трябва да се справя на пистите, на които не съм карал досега. На Спа обаче съм бил няколко пъти, включително участвах в първата петъчна тренировка през миналата година. Там се качих и на подиума във Формула 2, пак през 2018-та. Ще съм готов да натисна още от първия тур. Страхотна писта е и нямам търпение пак да се състезавам”, каза британецът.