Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън доволни от първите предсезонни тестове

Макларън доволни от първите предсезонни тестове

23
0
Люис Хамилтън

След като в четвъртък пое новия Макларън МР4-27 от своя съотборник Дженсън Бътън, Люис Хамилтън също записа два дни изпитания в актива си. Бътън обаче остана на пистата и дори се оплака шеговито в своя профил в Туитър: „Някой е паркирал писта до моя моторхоум. Момчета, по-тихо, моля ви.“

Хамилтън от своя страна записа 86 обиколки в последния ден от тестовете и записа по този начин повече километри от Фернандо Алонсо и Себастиян Фетел взети заедно. Испанецът и германецът обаче бяха преследвани от технически проблеми.

Със своето време от 1:19,640 мин. Хамилтън бе с 0,763 сек зад Алонсо с неговото F2012 и с почти равно време с това на Фетел. При дългите серии от обиколки Макларън и Ред Бул също изглеждаха с много близко темпо. Обиколките и на двамата шампиони бяха в рамките на 1:21 мин.

„Смятам, че петъчния ден протече добре за нас“, изказа мнението си Дейвид Рединг, тим мениджърът в екипа на Макларън. „В началото събирахме данни за аеродинамиката, а в последствие 2-3 часа се занимавахме интензивно със сетъпа . В последствие направихме няколко кратки излизания, в които се концентрирахме върху възможностите давани от геометрията на окачванията, както и върху генералните настройки на колата. Изпробвахме различни варианти, за които по принцип не остава време през състезателните уикенди. Следобед пък изпробвахме различните смеси на Пирели.“

Като цяло представянето на МР4-27 бе оценено като добро и безпроблемно. По отношение на направените километри Макларън (1386 км)се нареди зад Лотус, Уилямс, Катерам и Торо Росо на пето място, но с повече навъртени обиколки от конкурентите от Ред Бул (1306 км) и Ферари (1195 км)