Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Макларън доволни от тренировката на мокро, Рено определиха петъка си като...

В Макларън доволни от тренировката на мокро, Рено определиха петъка си като приличен

641
0

Тимът на Макларън приключи петъчната подготовка за Гран при на Бразилия с един пилот в топ 10. Карлос Сайнц зае 10-ото място, а съотборникът му Ландо Норис се оказа 18-ти в трудните условия на трасето. В екипа обаче бяха доволни, че са успели да направят тренировка на мокро, което им позволи да извършат планирани по-рано изпитания.

„Беше доста напрегнат следобед за нас“, коментира Сайнц

„Така и не се почувствах 100% комфортно в колата. Имаме доста домашно, тъй като не бяхме особено силни нито в къси, нито в дълги серии. Положителното е, че сутринта успяхме да направим доста обиколки на мократа писта. Събрахме важни данни за подобни условия.“

Норис определи деня си като сложен, тъй като за първи път кара на Интерлагос на мокро.

„Отне ми време да свикна с всичко, докато други пилоти са изживявали подобни ситуации тук през последните години. Не е най-лесната писта за постигане на лимита. Лесно се допускат грешки. Изкарах деня в опити да подобря малки неща – карането си, настройки. Мисля, че през следващите дни ще е сухо, но постигнах добри отправни точки и за себе си, и за колата“, каза още британецът.

Пърформънс директорът на Макларън Андреа Стела допълни, че за късмет отборът искал да направи някои тестове на мокро преди края на сезона.

„Времето днес ни даде шанс да го сторим – беше отлична възможност. Освен това сме на Интерлагос и макар да очакваме сухо време по-нататък през уикенда, е добре да си готов за всичко! На сухата писта следобед както обикновено разликите в средата на колоната бяха много малки. Очевидно е, че ни предстои работа, тъй като ще се постараем да постигнем подобрение и за квалификацията, и за състезанието“, сподели Стела.

От Рено пък определиха петъка си като приличен

Даниел Рикиардо бе седми, а Нико Хюлкенберг – 11-ти във втората сесия.

„Мисля, че денят ни като цяло бе доста приличен“, сподели немският пилот. „Не карахме кой знае колко в първата тренировка, но поне получих представа за поведението на колата на мокра писта. Следобедът бе по-напрегнат заради прекъсванията, но поведението на автомобила бе добро. Имахме някои дребни проблеми с баланса, но основата изглежда е каквато трябва, скоростта е налице.“

Рикиардо също бе доволен от възможността да кара на мокро трасе.

„Ситуацията всъщност ми бе от полза. Беше чудесно да науча повече за болида си на мокро. Втората сесия тръгна трудно с твърдите гуми и хладно време. Сцеплението не беше на ниво. Със софт нещата малко се подобриха. Дългите ни серии изглеждат добри“, добави австралиецът.