Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън, Ферари и Ред Бул и догодина ще спорят за титлите, убеден...

Макларън, Ферари и Ред Бул и догодина ще спорят за титлите, убеден е Сам Майкъл

29
0
Сам Майкъл

Редът в шампионата на Формула 1 няма да се промени особено през 2013 г., убеден е спортният директор на Макларън Сам Майкъл. Според него и догодина за титлите ще се борят основно тимът от Уокинг, Ферари и Ред Бул.

„Биковете“ спечелиха шампионатите при пилотите (със Себастиан Фетел) и конструкторите за трети пореден път през 2012 г. Битката обаче се води до самия край на сезона, като короната при екипите бе спечелена в предпоследния кръг (в САЩ), а Фетел се наложи над Фернандо Алонсо (Ферари) във финалното състезание в Бразилия. Сезонът обаче започна повече от неочаквано, след като първите седем старта бяха спечелени от 7 различни състезатели.

Отборите от средата на колоната ще намалят в известна степен разликата. Но не мисля, че ще има сериозно разместване на решетката – смята Майкъл. – Ще сме в обичайната ситуация с Макларън, Ферари и Ред Бул най-отпред на колоната. За останалите не мога да дам предположения. Най-хубавото нещо във Формула 1 е, че даден отбор винаги може да направи страхотен автомобил и с един добър пилот да стане част от битката. Лотус например изглеждат наистина чудесно. Може да се очаква Форс Индия да са силни догодина. И Мерцедес, разбира се – допълни той.

Спортният директор на Макларън обаче не се наема да посочи точното подреждане на екипите, тъй като понастоящем не знае по какво работят съперниците.

Наясно съм само какво вършим ние. Знаем какво искаме и това би трябвало да е достатъчно, за да направим конкурентоспособен автомобил – каза още той.