Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън изпита пакет новости на пистата Идиада

Макларън изпита пакет новости на пистата Идиада

61
0
Дженсън Бътън

Макларън направиха аеротест на пистата Идиада в Испания, за да изпробват пакет от новости, подготвени за Гран при на Великобритания. Отборите от Формула 1 имат право на такива проби според спортния правилник.

Управляващият директор на тима от Уокинг Джонатан Нийл обясни, че тестът е използван, за да реши отборът кои нови компоненти да вземе за домашния си старт на Силвърстоун и да разшири познанията си за МР4-28. Сезонът на Макларън продължава да не върви добре: екипът е едва шести в класирането при конструкторите и има само 37 точки след 7 старта.

Единственият проблем с колата ни е липсата на аеропритискане и това се опитваме да оправим в момента. Имаме пакет новости за предстоящия уикенд, но не тествахме просто компоненти, а трупахме и цялостно разбиране за автомобила. В петък следобед ще решим какво ще остане на болида за събота, но финалното решение какво отива на Силвърстоун ще се вземе тази вечер (вторник) – обясни Нийл.

В тима са предпазливи относно това какви са шансовете им на домашната писта. Нийл заяви, че целта е и двете коли да се класират за Q3 и след това да се кара за точки:

– Би било страхотно, ако момчетата вземат подиум, но при настоящото представяне смятам, че тома може да е сериозно предизвикателство. Няма перфектно, моментално решение. Работим здраво, реалността е, че все още изоставаме много от челото на колоната.

Въпросът кога Макларън ще прехвърлят повечето си ресурси към програмата за 2014 г. отново възникна. Нийл описа подхода на екипа като плавен.

Обмисляхме какво ще правим от гледна точка концепцията на автомобила през зимата и все още вършим постепенно работата, тъй като се приближаваме до момента, когато трябва да се вземе окончателно решение за производството. Трудим се в близко сътрудничество с Мерцедес в Бриксуърт. На тях им е нужно допълнително време тази година, за да извлекат максимума от двигателя (за следващия сезон). Програмата в известна степен върви плавно. Смятам, че някои от нещата, по които ще се работи след лятната пауза, ще са полезни за догодина, но мине ли август, неминуемо ще се отделят ресурси за 2014-та – допълни Нийл.