Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън изпитва предни рога като на BMW и Honda

Макларън изпитва предни рога като на BMW и Honda

36
0

Макларън обмислят да представят радикален аеродинамичен елемент за Гран при на Унгария. Така в четвъртък тимът изпита нови крилца на носа на болида.

В момента в Макларън сериозно са се захванали да направят всичко възможно, за да запазят предимството на своя МР4-23 пред другите конкуренти и основно пред Ферари.

И след като изпитаха „перката на акула” по време на тестовете на пистата Хокенхайм преди две седмици, сега британците представиха интересни предни крилца за предния нос. Детайлите се издигат над носа на автомобила и напомнят до известна степен на елементите в BMW Заубер и Хонда.

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, потвърди, че отборът възнамерява скоро да ползва новите елементи и в състезание – възможно е още в Унгария.

„Оценявахме няколко различни аеродинамични решения по време на състезанията напоследък – така на Хокенхайм изпробвахме перката на акула, а на Херес тази седмица – предните крилца, напомнящи на рога” – казва Уитмарш пред autosport.com.

„В момента предприемаме много сериозно развитие преди традиционната лятна пауза – все още предстои да потвърдим за рогата в Унгария, но те определено остават опция за Будапеща и останалите надпревари през сезона.”